Recyklované obaly a zerowaste produkty

Téma odlehčení planety od zbytečných odpadů je pro nás důležité. Jakým způsobem se věnujeme recyklaci? Které produkty si u nás můžete zakoupit s nálepkou zerowaste?

Recyklované krabice

Když jsme zakládali eshop s lokálními produkty, přemýšleli jsme, jakým způsobem budeme balíčky posílat. Představa nákupu zbytečných obalů nás trápila a tak jsme se rozhodli, že Vaše balíčky budeme posílat v již použitých krabicích. Pokud Vám tedy přijde balíček, na kterém bude nápis od jiné značky, nelekněte se. Věříme, že ze zakoupených produktů budete mít stejně velkou radost, i když přijdou v recyklované krabici. A možná Vás i potěší, že díky Vám se nemusela vyrábět úplně nová krabice a ještě ji najdete její další účel.

Papírové tašky a krabičky

VEPEZ konjac zero waste houbicky

Pokud nakupujete v našem kamenném obchodě, nabídneme Vám výhradně papírové tašky a dárkové krabičky, které se zrecyklují, nebo samy rozloží za 4 měsíce, oproti plastovým taškám, které se rozloží až za neuvěřitelných 25 let.

Zerowaste produkty

V naší kategorii Zerowaste najdete produkty, u kterých nevznikla zbytečná produkce odpadu. 

Přírodní zerowaste kosmetika

Otázka udržitelnosti se týká i obalů, v kterých si produkt kupujete. Znáte tuhé mýdlo, tuhý šampón nebo kondicionér? Jedná se o malou skladnou formu přírodní kosmetiky, která nezabere tolik místa, čímž se hodí pro cestování, a zároveň se na ni nepoužívají plastové obaly. Objevte i naše pěnivé bomby do koupele, které jsou dodávány v rozložitelném obalu.

Znovupoužitelné menstruační kalhotky

VEPEZ znovupouzitelne menstruacni kahotky

Jednorázovým menstruační pomůckám pomalu odzvonilo. Věděli jste, že každá žena průměrně spotřebuje zhruba 3 kg odpadu ročně jen pro jednorázové menstruační pomůcky? Klasické vložky a tampony se vyrábějí ze syntetických materiálů a již je nelze dále recyklovat. Menstruační kalhotky lze jednoduše vyprat a používat stále dokola. Krom dalších benefitů, jako je pocit komfortu při periodě, nebo toho, že do svého těla nevpouštíte chemické látky, které tampony obsahují, tak zároveň odlehčíte naší planetě o zbytečný odpad.

Pratelné odličovací tampóny a konjac houbičky

VEPEZ konjac zero waste houbicky

Jako další tip pro udržitelnost je používání pratelných odličovacích tampónů a konjac houbiček.

Odličovací tampóny jednoduše po použití můžete vyprat v pračce a zkrátka používat až do té doby, kdy Vám je někdo vezme. 

Konjacové houbičky jsou skvělou volbou pro zerowaste čištění pleti. Stačí namočit houbičku vlažnou vodou, očistit pleť, poté propláchnout vodou, nechat vysušit a použít znovu dokola a dokola. 100% přírodní organický produkt zvaný Konjac houbička, která není nic jiného, než hlíza z tropické rostliny Amorphophallus konjac. Do každé houbičky se ještě přidávají příměsy, které napomáhají s problémy Vaší pleti.

Zpět do obchodu