Náhrdelník JAPA MALA

Japa Mala náhrdelníky více než jen krásný šperk

Japa Mala náhrdelníky, tyto krásné a duchovně nabité šperky, mají hluboký význam v hinduismu a buddhismu. Nejenže jsou estetickým doplňkem, ale také slouží jako důležitý nástroj pro meditaci, duchovní růst a vnitřní klid.

Co je to Japa Mala?

Japa Mala je náhrdelník složený z korálků, který se používá k opakování manter (svatých zvuků nebo slov) během meditace. Tradice používání Maly se váže k hinduismu, buddhismu, a dalším duchovním cestám. Japa Mala se skládá z 108 korálků, což má hluboký symbolický význam. 

 

Návrh bez názvu_1

Jak se Japa Mala používá?

Používání Japa Maly v duchovní praxi zahrnuje opakování manter. Mantra je slovo nebo fráze, kterou opakujete, abyste se soustředili a uklidnili mysl. Při meditaci můžete držet Malu v ruce a opakovat mantru s každým dotykem korálku. Po dokončení všech 108 korálků jste dokončili jedno kolo mantrované meditace.

Japa Mala náhrdelníky jsou také často používány na hodinách jógy. Položíte je na roh jóga podložky a používáte je během cvičení jako bod na soustředění a rovnováhu.

Symbolika 108 korálků

Číslo 108 má význam ve východních tradicích, ale i v jiných náboženstvích. V hinduismu a buddhismu značí celistvost a jednotu s vesmírem. Buddhistické chrámy mají 108 schodů a Buddhisté věří, že existuje 108 neřestí, kterými musíme projít a osvobodit se od nich, abychom dosáhli osvícení. Symbolizuje Boha, prázdnotu a nekonečnost. Údajně existuje 108 pocitů, 36 souvisejících s minulostí, 36 souvisejících se současností a 36 souvisejících s budoucností. Sanskrt má 54 písmen, přičemž každé písmeno má ženský a mužský princip – celkem tedy 108. Pojetí vědy a čísla 108 může být bráno i to, že lidské tělo se začíná přehřívat při teplotě 108°F.  Průměr Slunce je 108krát větší než průměr Země. Číslo 108 je všude okolo nás. 

Japa Mala má hluboký duchovní význam. První a poslední korálky jsou známé jako "guru korálky" a symbolizují moudrost a učitele. Po dokončení 108 manter se Mala otočí a opakování manter pokračují v opačném směru.

Slovo "Mala" pochází ze sanskrtu a znamená svazek korálků nebo girlandu. Korálky jsou podobné modlitebním korálkům v jiných náboženstvích a proto se někdy nazývají "buddhistický růženec

Střapec, uzlíky a Guru korálek

Střapec symbolizuje tisíc okvětních lístků lotosového květu a je spojen s osvícením, měl by také odvádět špatné energie pryč. Uzlíky mezi korálky zlepšují meditaci a Guru korálek představuje spojení s duchovním učitelem, respektive ukončení a začátek meditace.

Z čeho se vyrábí?

  1. Dřevo: Japa Mala může být vyrobena z různých druhů dřeva, jako je santalové dřevo, růžové dřevo nebo sandalové dřevo. Dřevěné Maly jsou oblíbené pro svou přírodní a teplou estetiku.

  2. Drahé kameny: Japa Mala náhrdelníky mohou obsahovat korálky vyrobené z drahých kamenů jako je rudý jaspis, ametyst, třpytivý onyx a mnoho dalších. Každý kámen má své vlastní energetické vlastnosti.

  3. Semináře: Japa Mala může být vyrobena z malých semínek, jako jsou semínka rudraksha nebo lotosové semínka. Tyto semena mají duchovní význam v hinduismu a buddhismu.

  4. Polodrahokamy: Korálky mohou být vyrobeny z polodrahokamů, jako je ametyst, růženec, černý onyx a další. Tyto Maly mají krásné barvy a vzory.

  5. Kovové korálky: Některé Japa Maly obsahují korálky vyrobené z kovů, jako je mosaz, stříbro nebo zlato.

  6. Kombinace materiálů: Některé Japa Maly mohou obsahovat kombinaci různých materiálů, například dřeva s polodrahokamy nebo semínek s kovovými korálky.

Výběr materiálu Maly může být závislý na vašich osobních preferencích, duchovních tradicích a účelu, pro který Malu používáte. Každý materiál má své vlastní vlastnosti a symboliku, které mohou ovlivnit vaši meditační praxi a duchovní cestu.

Japa Mala náhrdelníky jsou více než jen šperk. Jsou duchovním nástrojem, který pomáhá lidem dosáhnout vnitřního klidu a duchovního růstu. Jsou také krásnými doplňky, které mohou zdůraznit vaši osobnost a styl. Bez ohledu na to, zda je nosíte pro meditaci, modlitbu nebo jako módní doplněk.

Už máte tu svoji? 

 Návrh bez názvu

Zpět do obchodu