Lyofilizované mango 45g

Značka: NATU

→ 100% bio

→ natural

→ raw

→ bez SO2

→ bez přidaného cukru

→ vysoký podíl vlákniny

Dostupnost Skladem
Kód: 252
99 Kč
Lyofilizované mango 45g
Značka: NATU

LYOFILIZOVANÉ MANGO BIO 45G

Naše první mrazem sušené BIO ovoce! Okuste prvotřídní kvalitu v podobě křupavých kostek manga z Peru.

Dopřejte si kousek exotiky kdykoli vás přepadne chuť na něco sladkého. Lyo mango je jedno z našich nejsladších druhů ovoce a navíc nádherně voní a křupe :)

Lyofilizace nebo-li sušení mrazem, je revoluční a zároveň nejšetrnější metoda sušení ovoce. Díky ní si ovoce zachová svůj původní vzhled, přirozenou plnou chuť a vůni. Na 1 kg mrazem sušeného ovoce je spotřebováno přibližně 6-7 kg ovoce čerstvého.

Mango má oválný tvar a jeho slupka hraje mnoha barvami od zelené, přeš žlutou, oranžovou, červenou až po temně fialové odstíny. Uprostřed plodu je ploché, oválné a nejedlé semeno obalené tvrdými vlákny. Mango má velmi specifickou chuť, může připomínat aromatičtější broskev.

Víte, jak probíhá lyofilizace?

V sušící komoře se čerstvý plod hluboce zmrazí až na -100 °C. Poté přichází první fáze sušení. Zvyšuje se teplota zpět k nule a díky podtlaku 50 až 100 Pa obsažená voda v ovoci se postupně odpařuje a zachytává se v kondenzační komoře. Při poslední části lyofilizace se odstraní zbývající vlhkost a plod získá svou křupavou konzistenci.

Sušené mango má široké využití:

  • hodí se do müsli, snídaňových kaší a jogurtu
  • samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem poslouží jako rychlá a výživná svačina
  • díky své povaze najde uplatnění i v RAW receptech

Země původu: Peru

Složení: 100% BIO mrazem sušené mango

Balení: 45g

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 1493 kJ / 357 kcal
Tuky 1,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 89 g
- z toho cukry 79 g
Vláknina 10,7 g
Bílkoviny 3,6 g
Sůl 0,02 g

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení